Chris Reining 35 éves korára dollármilliomos lett és 37 évesen nyugdíjba vonult. Állítása szerint ez bizonyos szokásoknak köszönhető, amiket fiatal korában elsajátított.

Az egyik ilyen szokás az, hogy minden egyes nap minimum egy órát olvas. Ezt a szokást rengeteg sikeres ember nevezi meg a sikere kulcsaként.

Crhis a blogján az alábbi 5 könyvet nevezi meg, amelyek a legnagyobb hatással voltak rá és biztos benne, hogy közük van a pénzügyi sikeréhez.

Ryan Holiday: Az akadály maga az út

Reining szerint ez a könyv rengeteget segített neki, amikor éppen nehezebb időszakokban volt. Ilyenkor mindig elővette a könyvet, elolvasott egy pár oldalt. Ez segített neki más megvilágításban látni a dolgokat és meglátni a rejtett lehetőségeket.

Ez a könyv arról szól, hogyan alkalmazhatjuk a modern világban az ókori görög sztoikus bölcsek tanításait.

Steven Pressfield: A művészet háborúja

Ha valahol legbelül tudod, hogy mit kéne kezdened az életeddel, azonban mégsem azt teszed, akkor ez a könyv tökéletes számodra. Ez a mű segít legyőzni a mentális blokkokat, amelyekkel önmagad útjában állsz, és végre a tettek mezejére léphetsz!

Ryan Holiday és Steven Pressfield könyvének összefoglalóit és legfontosabb gondolatait megtalálod a Könyv.Clubban!

Susan Cain: Csend

Susan Cain szerint a társadalom alábecsüli az introvertált beállítottságú embereket, akik szívesebben hallgatnak, mint beszélnek. Ezáltal pedig ezek az emberek sok lehetőségről lemaradnak.

Chris szerint ezt a könyvet érdemes elolvasnod, akár introvertált, akár extrovertált vagy. Ha introvertált vagy, akkor azért, hogy meg tudd élni azt, amilyen vagy. Ha pedig extrovertált vagy, akkor azért, hogy megértsd, nem mindenki olyan, mint te.

Cal Newport: Annyira jó, hogy nem tudnak figyelmen kívül hagyni

A legtöbb ember nem tudja, hogy amennyi pénzt keres az attól függ, hogy mennyire értékeli önmagát. Cal Newport segítséget nyújt a könyvben azzal, hogy megmutatja, hogyan is kezd el értékelni magadat és az értékeidet.

Chris különösen ajánlja ezt a könyvet a fiataloknak. Állítása szerint, ha már 20 évesen olvasta volna ezt a könyvet, akkor nem pazarolt volna el olyan sok évet arra, hogy egy helyben áll, hanem egyre több készséget sajátított volna el.

Cal Newport könyvei nagy népszerűségnek örvendenek Amerikában, és könyveinek összefoglalóját és legfontosabb gondolatait megtalálod a Könyv.Clubban is!

MJ DeMarco: Gyorsítósáv a milliókhoz

DeMarco egy alternatív megoldást oszt meg a bőség eléréséhez, ami nem az, hogy szerezz egy jó állást és tedd félre minden hónapban a fizetésed 10%-át. Ő ezt Gyorsítósávnak nevezi.

Ez a könyv hazánkban is nagy népszerűségnek örvend és világszerte nagy sikere volt. Nem kapunk tőle lépésről-lépésre taktikákat, hogyan gazdagodjunk meg, azonban rengeteg motivációt ad, inspiráló és pontosan a megfelelő gondolkodásmódot adja meg a bőséghez vezető úton.

Ezt a könyvet magyarul is megvásárolhatod!

Kitűzés a Pinteresten